Meidän maalla on leivinuuni, jossa olen jo pitkään
haaveillut paistavani pizzoja. Eräänä viikonloppuna päätin toteuttaa haaveeni.
Innoittajana tähän toimi artikkeli Me Naiset -lehdessä (2012/29), jossa Antto
Melasniemi esitteli Putte’s Bar & Pizzerian gourmetpizzoja. Päätin testata
Anton reseptit soveltaen niitä oman maun ja jääkapin sisällön mukaan.
Pakkasesta löytyi onneksi suppilovahveroita ja pääsin kokeilemaan ns. valkoista
sienipizzaa, johon ihastuimme Putte's barissa. Ruokapöytään oli tulossa
raavaita miehiä, joten lihaisa pizza oli myös tehtävä. Pizzoista tuli mahtavia!
|
Vaalea sienipizza |
|
Jauhelihapekonipizza |
Sienipizza meni pitkälti Anton reseptin mukaan,
mutta lihapizzan osalta sovelsin pikkuisen enemmän. Tomaattikastiketta keitin
kauemmin, sillä kypsennettynä tomaatin maku tulee paremmin esiin. Leivinuunista sai sopivan kuuman lämmittämällä siinä 15kg puita ja sen jälkeen
pizzat paistuivat n. kolmessa minuutissa ihanan rapeiksi. Salaisuus oli
selkeästi reunoille valutettu oliiviöljy. Sitten vaan rucolat uunista tulleiden
pizzojen päälle ja bonskut!
|
Good old leivinuuni |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti