Tämä suussa sulava herkku sopii loistavasti
syksyisille itapäiväkahveille ja mainiosti myös illallisten jälkkäriksi.
Alkuperäinen resepti löytyi Hesarin ruokasivuilta, mutta meidän versio on
lyhyemmän paistoajan ansiosta hieman mehukkaampi. Leivonnassa käytimme vaahterasiirappia ja se onkin pekaanipähkinän kanssa syntisen hyvä yhdistelmä! Tarjoile kakkupala vanilijajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa. You will love it!
Pekaanipähkinäpiirakka
Pohja
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
1 rlk kylmää vettä
Pähkinätäyte
250 g pekaanipähkinöitä
50 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl vaahterasiirappia
4 tl vanilijasokeria
2 munaa
Valmista ensin pohja. Pilko kylmä voi paloiksi ja sekoita joukkoon jauhot ja fariinisokeri. Vaivaa taikinaksi ja lisää tilkka vettä niin murumaisuus häviää ja seoksesta tulee taikina. Painele taikina irtopohjavuokaan (n. 21 cm) tasaisesti pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohja uunin alatasolla 175 asteessa 10 minuutin ajan. Voit laittaa pohjan päälle tiiviisti leivinpaperin ja siihen painoa, jotta reunat ei valu. Me käytimme tähän makarooneja koska kaapista ei muuta tällä kertaa löytynyt.
Sitten on täytteen vuoro. Pilko pähkinät karkeaksi rouheeksi. Laita kattilaan voi, sokeri, vaahterasiirappi sekä vanilijasokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä hetki ja lisää sen jälkeen munat huolellisesti vatkaten. Lisää rouhitut pähkinät seokseen ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Paista 25 minuuttia kunnes täyte on jähmettynyt.
Vinkki: voit tehdä pähkinäseoksen myös useista eri pähkinälajeista. Me olemme testanneet pekaanipähkinä-mantelihiutaleseosta ja sekin toimii hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti