torstai 12. syyskuuta 2013

Pehmeä omenapiirakka



Syksy toi tullessaan omenat ja me saimme niitä ison säkillisen. Perinteinen omenapiirakka on yksi parhaista tavoista nauttia tuoreista omenoista, mutta tällä kertaa halusimme testata uutta, hieman erilaista reseptiä. Tämä omenapiirakka on mehukas ja pinnalle laitettava päällinen tekee koostumuksesta hyvin pehmeän. Kuten yleensä, maistuu tämäkin omenapiiras parhaimmalle vanilijajäätelön kanssa. Tässä siis yksi hyvä ja herkullinen idea puutarhan ylimääräisille omenoille.


Pohja
3 ½ dl vehnäjauhoja
2/3 dl sokeria
1 ½ tl vanilijasokeria
220 g voita (huoneenlämpöistä)

Täyte
8 dl omenan paloja (kuorituista omenoista)
½ dl sokeria
1 ½ tl kanelia

Päällinen
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1 limen mehu ja raastettu kuori


Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan levätä kylmässä hetki ja painele sen jälkeen taikina voideltuun vuokaan. Normaali piirakkavuoka sopii hyvin.

Kuori ja paloittele omenat hieman sokeripalaa suuremmiksi paloiksi. Sekoita joukkoon kaneli-sokeriseos ja kaada omenat vuokaan taikinan päälle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 10 minuutin ajan.

Vatkaa sillä aikaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon perunajauhot sekä limetin mehu ja rastettu kuori. Kaada vaahto piirakan päälle ja jatka paistamista vielä noin 20 minuutin ajan tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Jäähdytä ja ripottele pinnalle tomusokeria.Tarjoile vanilijajäätelön kanssa.


1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...