keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Ällömakeaa mahan täydeltä - rocky road valkosuklaalla

Jos pidät makeasta ja valkosuklaasta niin pidät varmasti myös tästä rocky roadista. Valkosuklaa ja pistaasi toimivat hyvin yhdessä ja kuivatttu mansikka antaa hieman raikkautta tälle muuten niin lapsellisen makealle herkulle.



 Bonskujen valkosuklainen rocky road tehtiin näistä aineksista:

Valkosuklaata
Pistaasipähkinöitä
Vaahtokarkkeja
Kuivattuja mansikkalastuja
Vanilja fudge -paloja

Sekoita pistaasipähkinät, vaahtokarkit, kuivatut mansikat ja fudgen palaset keskenään. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita muiden namien joukkoon. Valkosuklaa on todella makeaa ja siksi sitä kannattaa laittaa vain sen verran, että ainekset kestävät juuri ja juuri yhdessä. Levitä seos tasaisesti astiaan, laita jääkaappiin ja anna jäähtyä. Leikkaa haluamasi kokoisiksi palasiksi vasta sitten kun seos on täysin jähmettynyt.




Ainesten määrät voi laittaa silmämääräisesti ja oman maun mukaan. Vaahtokarkit kannatta pilkkoa aika pieniksi ja muutkin ainekset paloitella keskenään melko saman kokoisiksi. Näin rocky road -levy säilyy tasaisena. Seos kannattaa jäähdyttää joustavassa muoviastiassa, jotta jäähtynyt rocky road on helppo irroittaa irti reunoista taivuttelemalla astiaa kevyesti. Näin levy säilyy kokonaisena ja siitä on helppo leikata kaiken kokoisia paloja. Esimerkiksi tämä versio tehtiin isossa muovisessa karkkilaatikossa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...