Ainekset (4 annosta)
500g broilerin fileepihvejä, maustamattomia
2-3 rkl voita
1 (100g) sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl inkivääritahnaa
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 pkr (500g) paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattipyreetä
½-1 kuivattu chilipalko, tulinen
3/4 tl suolaa
sokeria
1 prk (2 dl) kermaa
Tee näin:
Paloittele broilerit ja paista palat voissa pannulla. Siirrä kanat lautaselle odottamaan. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää inkivääritahna, garam masala ja juustokumina ja kääntele seosta vielä hetki. Lisää pannulle paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, murennettu chili, suola sekä hyppysellinen sokeria. Sekoita ainekset tasaiseksi ja kuumenna kiehumispisteeseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja chiliä oman maun mukaan. Lisää kastikkeeseen broilerit ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi kastikkeeseen kerma, kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä vielä hetken verran. Lisää lopuksi joukkoon nokare voita ja pilko lautaselle tuoretta korianteria. Tarjoa basmatiriisin ja naanleivän kanssa. Bonskut!
![]() |
Intialainen King Fisher -olut maistuu butter chickenin kanssa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti