torstai 1. marraskuuta 2012

Ihana pekaanipähkinäpiirakka



Tämä suussa sulava herkku sopii loistavasti syksyisille itapäiväkahveille ja mainiosti myös illallisten jälkkäriksi. Alkuperäinen resepti löytyi Hesarin ruokasivuilta, mutta meidän versio on lyhyemmän paistoajan ansiosta hieman mehukkaampi. Leivonnassa käytimme vaahterasiirappia ja se onkin pekaanipähkinän kanssa syntisen hyvä yhdistelmä! Tarjoile kakkupala vanilijajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa. You will love it!




Pekaanipähkinäpiirakka

Pohja

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
1 rlk kylmää vettä

Pähkinätäyte

250 g pekaanipähkinöitä
50 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl vaahterasiirappia
4 tl vanilijasokeria
2 munaa

Valmista ensin pohja. Pilko kylmä voi paloiksi ja sekoita joukkoon jauhot ja fariinisokeri. Vaivaa taikinaksi ja lisää tilkka vettä niin murumaisuus häviää ja seoksesta tulee taikina. Painele taikina irtopohjavuokaan (n. 21 cm) tasaisesti pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohja uunin alatasolla 175 asteessa 10 minuutin ajan. Voit laittaa pohjan päälle tiiviisti leivinpaperin ja siihen painoa, jotta reunat ei valu. Me käytimme tähän makarooneja koska kaapista ei muuta tällä kertaa löytynyt.

Sitten on täytteen vuoro. Pilko pähkinät karkeaksi rouheeksi. Laita kattilaan voi, sokeri, vaahterasiirappi sekä vanilijasokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä hetki ja lisää sen jälkeen munat huolellisesti vatkaten. Lisää rouhitut pähkinät seokseen ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Paista 25 minuuttia kunnes täyte on jähmettynyt.

Vinkki: voit tehdä pähkinäseoksen myös useista eri pähkinälajeista. Me olemme testanneet pekaanipähkinä-mantelihiutaleseosta ja sekin toimii hyvin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...