torstai 15. marraskuuta 2012

Kurpitsarisotto - pehmeän makuista ja helppoa!

Kurpitsarisottoa, pinjansiemeniä ja parmesaania, nam!


Kurpitsat ovat aina syksyisin niin kivan näköisiä kauppojen vihanneshyllyissä. Niitä on erivärisiä, muotoisia ja kokoisia, ja ne ovat jotenkin jännittäviä. Ehkä siksi, että joihinkin niistä voisi kaivertaa Halloween-naaman ja toiset taas näyttävät erikoisille muuten vaan. Usein kurpitsat kuitenkin jäävät hyllyyn, koska en sittenkään ole ihan varma mitä kaikkea niistä voisi onnistuneesti tehdä. Tässä on yksi helppo idea: kurpitsarisotto!







Kurpitsarisotto

Oliiviöljyä
Voita
1 sipuli
1 shalottisipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 300 g kurpitsaa (esim. butternut)
n. 4 dl risottoriisiä
6-7 dl kasvislientä
1,5 dl kermaa
2 dl parmesaanijuustoa
Pinjansiemeniä maun mukaan, n. 50-100 g
Suolaa & mustapippuria
Tuoretta basilikaa tarjoiluun 

Kuori kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi, mutta älä tee niistä liian pieniä, sillä on tärkeää että paloissa säilyy suutuntuma risoton keittämisen ajan. Pilko sipulit sekä valkosipuli ja kuumenna niitä kattilassa öljy-voiseoksessa hetki kunnes ne pehmenevät. Lisää kurpitsakuutiot ja sekoittele niin kauan, että kurpitsakin pehmenee hieman. 

Lisää kattilaan riisi ja kuullota hetki. Lisää tämän jälkeen kasvislientä vähitellen joukkoon samalla kokoajan sekoittaen. Kun riisi on melkein kypsynyt, lisää joukkoon kerma ja raastettu parmesaanijuusto. Lisää suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan ja anna vielä hautua miedolla lämmöllä. Voit lisätä pinjansiemenet tässä vaiheessa risoton joukkoon tai ripotella niitä suoraan annoksen päälle. Tarjoile tuoreen basilikan ja runsaan parmesaanijuuston kera.




Kurpisan kasvattaminen omassa puutarhassakin olisi houkuttelevaa. Ehkä ensi keväänä laitan taimen kasvamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...