keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Avocado-pistaasipähkinäsalaatti


Pistaasiöljystä syntyi tällainen idea. Pehmeiden makujen ansiosta avocado ja pistaasipähkinä sopivat hyvin yhteen. Sitruuna taas tuo salaattiin pirteyttä ja raikkautta, joka on hyvä vastapaino pistaasiöljyn pähkinäisyydelle. Nauti vaikka valkoviinilasillisen ja pistaasiöljyyn kastetun leivän kanssa.


Avocado-pistaasipähkinäsalaatti kahdelle

2-3 pientä avocadoa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
3 rlk pistaasiöljyä
½ sitruunan kuori
2 rlk sitruunan mehua
merisuolahiutaleita
parmesaanijuustoa
tuoretta timjamia

Salaatinkastiketta varten, sekoita laakeassa astiassa keskenään sitruunan kuori, sitruunan mehu, pistaasiöljy ja vajaa teelusikallinen merisuolahiutaleta. Viipaloi kesäkurpitsa ohkaisiksi viipaleiksi, pyörittele huolellisesti öljy-sitruunaseoksessa ja jätä marinoitumaan hetkeksi. Noin 15 minuuttia riittää. Laita kesäkurpitsat uunipellille hajalleen ja paista uunin ylätasolla 5 minuuttia. Kesäkurpitsat saavat pehmetä hieman, mutta niihin tulisi jäädä reilu suutuntuma. Paistamisen jälkeen ota kesäkurpitsat uunista, ripottele päälle hieman merisuolahiutaleita ja anna jäähtyä.

Kuori ja viipaloi avocadot, laita ne jäljelle jääneeseen öljy-sitruunaseokseen ja anna odotella siellä kunnes kesäkurpitsat ovat jäähtyneet kylmiksi. Sekoita sen jälkeen varovasti avocadot ja kesäkurpitsat ja lisää joukkoon rouhitut pistaasit. Ripottele salaatin päälle parmesaanijuustohiutaleita ja tuoretta timjamia. Bonskut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...