perjantai 14. helmikuuta 2014

Illallinen kolmelle


Hyvät ystävät ovat kultaakin kalliimpia. Siksi ystävyyttä onkin syytä vaalia ja hetket hyvän ruoan parissa ovat mitä parhain tapa siihen. Tällä kertaa menumme sisälsi hieman aasialaisvaikutteita: tuorehernekeittoa, puolukkasorbettia kouhuviinillä, vietnamilaisia rullia, rapunuudelisalaattia ja jälkiruoaksi itse tehtyä jäätelöä sorbetin ja kinuskin kera.


Bonskut toivottaa kaikille oikein hyvää ystävänpäivää!






Tuorehernekeittoa  jogurttiraidalla.








Tämä puolikuiva riesling sopii mainiosti aasialaisen ruoan kanssa

Vietnamilaisiin riisipaperirulliin tarvitset näitä aineksia:

Riisipaperia
Raastettua porkkanaa
Retiisiä
Riisinuudeleita
Ituja
Jättikatkarapuja
Korianteria
Seesaminsiemeniä
Avocadoa
Sweet chili -kastiketta
Soijakastiketta tuoreella chilillä maustettuna


Rullissa parasta on yhdessä puuhastelu ruoan parissa. Täytteet kannattaa pilkkoa valmiiksi, mutta mukavinta on kun jokainen saa koota rullat oman maun mukaan. Pöytään kannattaa varata lautanen, jossa on hieman vettä, jossa riisipaperit voi kastella ennen kokoamista. Kun rulla on valmis, sen voi dipata soija- ja sweet chili -kastikkeeseen.

Tuorehernekeiton ja itsetehdyn jäätelön reseptit löytyvät aikaisemmista postauksista.


Puolukkasorbetti kuohuviinillä on mukava raikastus, ruokalajien välissä.


Itsetehtyä vaniljajäätelöä ja kinuskia vadelmasorbetin ja pähkinärouheen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...