torstai 10. huhtikuuta 2014

Nyhjää tyhjästä herkullista arkiruokaa - paistetut porkkanat, fetajuustoa ja pinjansiemeniä


Työviikon aikana liiankin usein kotiin palatessa vastassa odottaa tyhjä jääkaappi. Pitkän päivän jälkeen ei jaksaisi miettiä mitään monimutkaista syötävää, mutta toisaalta eineksetkään ei kiinnosta. Nämä herkulliset porkkanat syntyivät eräänä iltana kun kauppareissu oli jäänyt välistä ja jääkaapista löytyi valon lisäksi vain muutama porkkana, fetajuuston loppu ja valkosipulia. Nälkäiselle ja väsyneelle mielelle tilanne vaikutti hetken lohduttomalle, mutta sitten pienen kekseliäisyyden jälkeen jämäaineksista syntyikin herkullinen iltapala. Onneksi kaapppiin oli jäänyt viikonlopun jäljiltä myös pinjansiemeniä ja basilikasta sai nyhdettyä irti vielä muutaman lehden. Nämä paistetut porkkanat sopivat hyvin vaikka kanan kaveriksi ja herkullinen sekä samalla terveellinen iltaruoka on valmis hetkessä.






Ainekset:

3 porkkanaa
1-2 valkosipulin kynttä viipaloituna
Voita
Oliiviöljyä
Pinjansiemeniä
Fetajuustoa
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Mustapippuria

Viipaloi porkkanat ja paista niitä voi-oliiviäljyseoksessa hetki. Lisää viipaloitu valkosipuli joukkoon hetkeä myöhemmin ja paista maltillisella lämmöllä niin, etteivät valkosipulit kärähdä. Lisää joukkoon suolaa ja mustapippuria. Kun porkkanat alkavat olla melkein kypsiä, lisää joukkoon reilusti pinjansiemeniä ja paista niin, että siemenet ruskistuvat hieman. Lisää sen jälkeen tuore basilika ja fetajuusto ja paista vielä hetki. Kun juusto on hieman sulanut, porkkanat ovat valmiita syötäviksi. Muista, että porkkanoiden tulee kypsyä al dente -tyyliin rapsakan kypsäksi, ei vetisen lössähtäneiksi. Bonskut!



Fetaa, basilikaa ja porkkanoita pannulla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...