Kasvisruoasta innostuneina päätimme koota päivällismenun kokonaan kasviksista. Kuinka terveellisistä raaka-aineista voikin syntyä niin herkullista ruokaa! Vaikka syötävää olikin paljon, olo illallisen jälkeen oli silti kevyt ja fiilis hyvä, sillä varmasti ainakin päivittäinen kasvisannos tuli täyteen. Nämä viisi erilaista ohjetta sopivat loistavasti myös lisukkeeksi muille ruoille. Kasvisillallisen jälkiruoaksi sopii mitä parhaiten mustaherukkajäätelö kauden tuoreiden marjojen kanssa.
Curry-kasvispaistos
Parsakaalia
Kukkakaalia
Paprikaa
Sipulia
Valkosipulia
Kookoskermaa
Currya
Chiliä
Öljyä
Pilko kaalit pieniksi ja keitä ne melko pehmeiksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla öljyssä ja lisää joukkoon paprika. Lisää pannulle keitetyt kukkakaali ja parsakaali ja kuullota hetki. Kaada joukkoon kookoskerma, mausta currylla ja chilillä ja anna kiehua hetken.
Porkkanaa, sieniä ja ituja paistetuna
Porkkanaa
Ituja
Herkkusieniä
Sipulia
Valkosipulia
Öljyä
Paista kaikki ainekset pannulla öljyssä ja lisää lopuksi joukkoon auringonkukan siemeniä.
Meloni-pinjansiemensalaatti
Salaatti-mix
Cantaloupemelonia
Pinjansiemeniä
Paloittele meloni ja lisää salaatti-mix. Koristele salaatti pinjansiemenillä.
Uunibaataatit
Pese ja paloittele bataatit. Mausta ne voilla ja suolalla. Paista bataatteja 200 asteessa 45-60 minuutin ajan.
Feta-kasvispaistos
Kirsikkatomaatteja
Kesäkurpitsaa
Fetajuustoa
Suolaa
Pippuria
Öljyä
Laita vuokaan kirsikkatomaatteja ja paloittele joukkoon kesäkurpitsa ja feta. Mausta öljyllä, pippurilla ja suolalla. Paista uunissa 200 asteessa kunnes tomaatit vetäytyvät ja feta on kauniin ruskeaa päältä.
Vanilja- ja mustaherukkajäätelöä mansikan, kirsikan ja karhunvatukan kera. |
Mustaherukkajäätelö
5 dl mustaherukoita
Vanilijajäätelöpohja
Tee vanilijajäätelöpohja aikasemmin postaamamme ohjeen mukaan ja sekoita joukkoon hienoksi survotut mustaherukat. Jäähdytä jäätelö pakkasessa aikaisemman ohjeen mukaan. Koristele kesäisillä ja raikkailla marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti