tiistai 11. kesäkuuta 2013

Paellaa äyriäisillä ja chorizolla

Paellapannu tuo mieleen kuuman kesäpäivän ja aurinkoisen terassin Espanjassa. Paella onkin loistava kesäruoka, mutta toki se maistuu myös kesää odotellessa. Ruokajuomaksi sopii hyvin valkoviini tai olut, vaikkapa Sol. Meillä oli suosikkidrinksujamme Caipirinhoja!



Paella

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
300 g äyriäissekoitusta / katkarapuja (pakastettu)
100 g chorizoa
2,5 dl Arborio-riisiä
1 dl valkoviiniä
3,5 dl kanalientä tai vettä
Purkillinen säilyketomaatteja
½ tl cayennepippuria
Ripaus sahramia
Pieni punainen paprika
Tuoretta persilijaa
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Sitruunan viipaleita tarjoilua varten


Laita kattilaan oliiviöljy, pilkottu sipuli, valkosipuli, mausteet sekä suolaa ja kypsennä kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää pilkottu chorizo ja anna kypsyä pari minuuttia välillä sekoittaen. Lisää riisi ja sekoita huolellisesti vielä noin minuutin verran.

Lisää joukkoon valkoviini ja sekoita kunnes viini on haihtunut. Lisää kanaliemi, tomaattimurska sekä persilija ja kiehauta. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Siirrä seos uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa n. 20 minuutin ajan.

Lisää paellan joukkoon pieneksi paloiteltu paprika ja sulatetut äyriäiset. Sekoita hyvin ja kypsennä uunissa vielä 10-15 minuuttia kunnes riisi on kypsää. Tarjoile tuoreen persilijan ja sitruunan viipaleiden kanssa. Purista sitruunan mehua paellan päälle lautasella, maistuu tosi hyvälle! Bonskut!


Valmiina takaisin uuniin paprikan ja äyriäisten kanssa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...