tiistai 4. kesäkuuta 2013

Pirteä ja pehmeä sitruunakakku


Sitruunakakku on täydellinen happaman ja makean liitto. Raikkaan maun ja kauniin marenkikuorrutuksen ansiosta se sopii hyvin tarjottavaksi kaikennäköisiin kesäisiin karkeloihin. Kakun koostumus on pehmeä ja siinä maistuu aito sitruuna. Happamuudesta ei ole tietoakaan ja kaiken lisäksi kakku on vielä helppo tehdä.




Pohja 

100g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

2 tlk kondensoitua maitoa
6 keltuaista
4 x sitruunan mehu + kuori

Marenki

3 x munan valkuainen
3 rkl sokeria


Näin valmistat kakun eri osat.

Pohja:
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n kokoinen irtopohjavuoka ja voitele vuoan reunat. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Paista pohja uunin keskitasossa 200 asteessa 5-10 minuuttia.

Täyte:
Purista sitruunoiden mehut ja raasta kuoret. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada kypsennetyn pohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.


Marenki:
Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset ja lisää lopussa sokeri. Levitä kakun päälle ja paista uunissa vielä 5 minuuttia.











1 kommentti:

  1. Minulla ainakin jäi piirakka raa'aksi vaikka paistoin pohjaa ja täytettä molempia tuon 10 min.no,uutta ei ehdi enää tehdä ennen juhlia mutta kauppa sentään on auki ��

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...