torstai 11. heinäkuuta 2013

Suklaa-espressokakku (Linda Lomelinon kirjasta Taivaalliset täytekakut)

Linda Lomelinon kirja Taivaalliset täytekakut on täynnä toinen toistaan ihanampia kakkuja! Tässä on yksi niistä: suklaa-espressokakku. Resepti löytyy englanninkielisenä myös Linda Lomelinon blogista.

Löysimme kirjan ensimmäisen kerran Tukholman matkallamme ja ihastuimme kakkuihin ja upeisiin kuviin heti. Ruotsinkielisenä kirja vaikutti hieman haasteelliselta, mutta kun kirja tuli sattumalta vastaan myöhemmin suomenkielisenä, oli se tietenkin pakko hankkia. Kuvat ovat niin kauniita, että aikaa kirjan kanssa saa kulumaan ihan vain kuvia ihaillessa. Onneksi kuitenkin toisen kaveruksen loman alku antoi hienon syyn leivontaan ja tässä onkin hänelle leivottu lomakakku.










Noudatin kirjan reseptiä lähes täysin. Pohjan paistamiseen käytin halkaisijaltaan 18 cm leveää irtopohjavuokaa ja se oli oikeastaan juuri oikean kokoinen. Kakkupohjat paistoin kahdessa erässä, sillä käytössäni oli vain yksi vuoka. Espressoa laitoin kakkutaikinaan ja täytteeseen täysin reseptissä mainitun määrän, mutta kahvin maku ei valmiista kakusta juurikaan tullut esille. En tiedä haittasiko se yhtään, sillä lopputulos oli loistava suklaakakku. Täytettä jäi hieman yli kokoamisen jälkeen, mutta se oli oikeastaan ihan hyvä, sillä täyte oli todella makeaa.







Alla on kakku suoraan uunista. Näyttää vähän rumalle ensinäkemällä, mutta päältä kannattaa leikata kohonnut osa pois siten, että kakkupohja on tasainen ja jokaiselta sivulta saman paksuinen. Pohjaa ei kannata paistaa liian kauaa, sillä mudcake-tyyliset vähän raaemmat kohdat ovat tosi herkullisia valmiissa kakussa.




Valmiista kakusta tuli kaunis, korkea ja suora. Eli toisinsanoen tosi hieno! ;) Kakku kannattaa jäähdyttää hyvin ennen tarjoilua, jotta täyte ehtii jähmettyä tarpeiksi kiinteäksi. Silloin se ei maistu niin makealtakaan. Kakun voi leipoa hyvin vaikka päivää ennen tarjoilua, sillä se tuntui säilyvän jääkaapissa hyvänä monta päivää. Loppujen lopuksi se syötiin viimeistä murua myöten.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...