maanantai 12. elokuuta 2013

Tuorehernekeitto

Hernekeitto mielletään usein talviseksi ruuaksi. Viileänä tarjoiltava tuorehernekeitto on raikas ja kesäinen vaihtoehto raskaille grilliherkuille. Keiton ohje löytyi Herkku & Koukku blogin sivuilta. Tuunasimme ohjetta hieman lisäämällä tuoreita yrttejä ja sormisuolaa.






Keitto 3:lle

2 pussia pakasteherneitä
5 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
sormisuolaa
valkopippuria
mustapippuria
tuoretta timjamia ja rosmariinia

Pinnalle: sormisuolalla maustettu jogurttiraita




Herneet kasvisliemessä, nippu tuoreyrttejä: rosmariini ja timjami. 



Tee näin:

Keitä herneet kasvisliemikuution kera. Anna jäähtyä ja laita tehosekoittimeen. Lisää mausteet sekä yrtit ja soseuta tasaiseksi. Annostele kulhoihin ja koristele jogurtilla. Keiton lisukkeeksi maistuu paahdettu leipä. Helppo ja raikas lounas, bonskut!



Vanha kurpitsaleipä muuttuu rapeaksi lisukkeeksi sormisuolan ja uunin avulla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...